Večeras je na TV-u akcijski film s Arnoldom Schwarzeneggerom i Jamie Lee Curtis

Screenshot: Youtube

Ako ćete večer provesti kod kuće, možete pogledati film koji će vas vratiti u 90-e. Na RTL-u se u 20:15 prikazuju Istinite laži, film s Arnoldom Schwarzeneggerom i Jamie Lee Curtis.

O čemu se radi u filmu?

Henry Tasker (Arnold Schwarzenegger) radoholičar je i prodavač kompjutera koji zanemaruje svoju ženu Helen (Jamie Lee Curtis), pravnu tajnicu. Simon (Bill Paxton) obasipa Helen pričama da je tajni agent, a zapravo je prodavač automobila. Henry sumnja da ga Helen vara pa šalje nekoliko prijatelja da je otmu. Helen tada saznaje da je njen muž zapravo tajni agent koji radi za tajnu službu te da sve ove godine vodi dvostruki život.

 

Nakon dva izuzetno popularna nastavka Terminatora, akcijska komedija Istinite laži treći je zajednički projekt Arnolda Schwarzeneggera i majstora akcijskog SF-a, Jamesa Camerona.

Film je osvojio brojne nagrade

Film je snimljen 1994., tri godine prije Titanica i zapravo je prerada velikog francuskog hita La totale! redatelja Claudea Zidija. Rezultat je izvrsna bondovska parodija, izuzetno dinamično i zabavno djelo čija komika u pravilu izvire iz apsurdnih i politički nekorektnih situacija. Vrhunski specijalni efekti, raspoloženi autoironični glumački nastupi, slikoviti stripovski karakteri i akcija nalik onoj u animiranim filmovima razlog su što je film osvojio i brojne nagrade, piše Moj TV.

Osim nominacije za Oscara za najbolje specijalne efekte 1995. godine, američka Akademija za SF, fantasy i horor filmove iste je godine Cameronu, glumici Jamie Lee Curtis i majstoru specijalnih efekata Johnu Brunu dodijelila nagrade Saturn. Lee Curtis osvojila je i Zlatni globus za najbolju žensku ulogu, a majstori specijalnih efekata bili su nominirani i za britansku filmsku nagradu BAFTA. Film je osvojio i pet nominacija za nekonvencionalne nagrade glazbene postaje MTV.

Cijeli TV program možete pogledati ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.