Stephen King jedan je horor nazvao genijalnim

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Stephen King, jedan od najpoznatijih autora horora, poznat je po svom snažnom utjecaju na žanr, a njegova djela često se adaptiraju u filmske verzije. Unatoč tome što bi se moglo pomisliti da je kritičan prema modernim horor filmovima, King zapravo otvoreno izražava svoje oduševljenje suvremenom kinematografijom. U svojoj knjizi Danse Macabre iz 2010. godine, remake filma Zora živih mrtvaca iz 2004. godine nazvao je "genijalnim", ističući njegovu izvanrednu uvodnu sekvencu.

King hvali kako se u Snyderovoj verziji radnja brzo razvija, a protagonistica Ana, koju igra Sarah Polley, suočava se s terorom dok zombiji preplavljuju njezinu četvrt.

"Najefikasnije teror-sekvence rezultat su instinkta ili slučajnosti, a to je slučaj i ovdje", objašnjava King, naglašavajući da je doživljaj straha u filmu duboko povezan s prirodom reakcija likova, prenosi Far Out Magazine.

Osim toga, King ističe da je odabir Sarah Polley za glavnu ulogu bio ključan jer bi druga glumica mogla promijeniti percepciju gledatelja o liku. Također, navodi kako Snyder vješto koristi vijesti i snimke iz stvarnog života kako bi stvorio uvod koji učinkovito prikazuje prirodu straha u to vrijeme.

Kingove izjave pokazuju njegovu otvorenost prema modernim interpretacijama horora i njegovu sposobnost da prepozna dobar film bez obzira na njegovo porijeklo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.