Serija Downeyjevi auti iz snova je dokaz da život ponekad imitira umjetnost

Screenshot: Youtube/Max

ROBERT Downey Jr., koji je u ulozi Marvelovog Tonyja Starka štitio Zemlju od svemiraca i zlih robota, u stvarnom životu se baca u borbu protiv jedne od najvećih prijetnji za čovječanstvo - klimatskih promjena. 

Downey Jr. je strastveni ljubitelj automobila i restauracije starih vozila, a u svojoj kolekciji ima preko 20 auta, donosi Variety. U svojoj najnovijoj dokumentarnoj seriji, Downeyjevi auti iz snova, koja je jučer imala premijeru na HBO Maxu, glumac uz pomoć tima stručnjaka stare aute na benzinski pogon pretvara u električne automobile. Ovaj projekt je inspirirala Downeyjeva udruga za zaštitu okoliša, RDJ’s Footprint Coalition.

 

Glumac je rekao da je seriju napravio kako bi druge ljude potaknuo na očuvanje okoliša. "Samo pričam o tome što možete učiniti kod kuće, s onim što imate na raspolaganju. Nadam se da ću neke ljude inspirirati da kažu: 'Možda se ne trebam riješiti ovog starog obiteljskog automobila jer troši puno goriva. Možda bih ga mogao nadograditi da ima učinkovitiji motor s unutrašnjim izgaranjem’", izjavio je glumac. 

Downey Jr. je također otkrio koji automobili iz kolekcije su mu najdraži. Radi se o automobilu Bentley, koji mu je poklonio Marvel, i Porscheu koji mu je poklonila supruga. 

Seriju Downeyjevi auti iz snova možemo gledati na HBO Maxu svakog četvrtka, kada izlaze po dvije nove epizode. Zadnje epizode će izaći 6. srpnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.