Sean Connery odbio je dvije značajne uloge

Foto: EPA

NAKON što je glumio Jamesa Bonda, Indianu Jonesa starijeg, pa čak i Robina Hooda, nema sumnje da je Sean Connery jedan od najslavnijih glumaca u povijesti kinematografije.

Škotskom glumcu trebalo je desetak godina da stane na noge. Na početku je prihvaćao manje uloge, što ga je izgradilo do te mjere da je kasno dobio priliku surađivati s imenima kao što su Sidney Lumet, John Huston, Terry Gilliam, Brian De Palma i Steven Spielberg.

Ipak, Connery se jednom filmsku žanru nije vidio. Iako je glumio u znanstveno-fantastičnim filmovima kao što su Highlander i Time Bandits, taj koncept mu nije sjeo. Zbog toga je odbio ulogu mudraca Morpheusa u Matrixu sestara Wachowski iz 1999. godine. Nije vidio potencijal u tom blockbusteru, a ulogu je umjesto njega preuzeo Laurence Fishburne.

Dvije godine kasnije dobio je priliku glumiti Gandalfa u Gospodaru prstenova. Budući da je tu ulogu smatrao prevelikim fizičkim angažmanom, a nije mu se ni svidjela ideja da bude tako daleko od kuće toliko vremena, propustio je sudjelovati u franšizi vrijednoj više milijardi dolara. Britanski glumac Ian McKellen preuzeo je ulogu umjesto njega.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.