Rotten Tomatoes: Ovo je 10 najboljih serija 2023.

Screenshot: YouTube

Rotten Tomatoes objavio je popis 10 najboljih serija 2023. Osim što su njihove sezone emitirane u ovoj godini, imaju stopostotnu gledanost i dobile su najpozitivnije ocjene kritičara.

Na početku godine The Last of Us, Poker Face i Shrinking bili su na vrhu liste. Međutim, godina je skoro završila i sve su te serije u međuvremenu izbačene s popisa deset najboljih. Serija koja je zauzela prvo mjesto na ovoj listi prvi put je emitirana 2014., otkazana je nakon dvije sezone, a vratila se 2023. s trećom sezonom. Ovo je popis 10 najbolje ocijenjenih serija 2023. godine.

10. For All Mankind

For All Mankind je Appleova znanstveno-fantastična serija. Prva sezona emitirana je 2019. Radnja je smještena u 1969. godinu i odgovara na pitanje što bi se dogodilo da svemirska utrka SAD-a i SSSR-a nikad nije prestala. Radnja četvrte sezone, koja je počela s emitiranjem 10. studenoga 2023., oduševila je kritičare, koji hvale uvjerljivu priču i vrhunske vizualne efekte.

9. Deadloch

Deveta TV serija na ovom popisu kriminalistička je parodija koja prati dvije detektivke koje su u početku u sukobu, ali na kraju udruže snage kako bi riješile zločin u izmišljenom tasmanijskom gradu Deadlochu. Kako sezona odmiče, broj ubojstava raste, a detektivke Dulcie Collins (Kate Box) i Eddie Redcliffe (Madeleine Sami) moraju naučiti kako surađivati, što na koncu dovodi do otkrivanja identiteta ubojice. Deadloch je nova serija koja je nakon premijernog prikazivanja dobila 100% od kritičara i 88% od publike.

8. The Other Two

Treća sezona serije The Other Two premijerno je prikazana u svibnju ove godine. Osvojila je 100% od kritičara i 77% od publike. Komedija prati živote braće i sestara Brooke (Helene Yorke) i Caryja (Drew Tarver) dok njihov mlađi brat Chase (Case Walker) preko noći postaje slavna osoba. Kreatori serije Chris Kelly i Sarah Schneider otkrili su da je treća sezona ujedno posljednja.

7. Primo

Primo je sitcom čija radnja prati tinejdžera iz San Antonija koji balansira između srednjoškolskih obaveza, društvenih očekivanja i užurbanog obiteljskog života. Temelji se na životu Shea Serrana, autora nekoliko bestselera.

6. Cunk On Earth

Cunk On Earth jedinstvena je povijesna pseudodokumentarna serija koja je prvobitno premijerno prikazana na BBC-ju Two 2022., a pravu popularnost doživjela je nakon što je stigla na platformu Netflix u siječnju 2023. Serija prati Philomenu Cunk dok istražuje evoluciju Zemlje od prapovijesti do danas kroz komično iznesene lažne činjenice i intervjue.

5. Drops Of God

Drops of God još je jedna nova serija. Prati Camille Leger (Fleur Geffrier) koja bi trebala naslijediti vinski podrum svog pokojnog oca Alexandera (Stanley Weber), u kojem se krije najveća privatna enološka zbirka na svijetu, vrijedna više od 100 milijuna dolara. No prije nego što preuzme očevo naslijeđe, rečeno joj je da mora odletjeti u Tokio.

Ondje se mora suočiti s očevim štićenikom (Tomohisa Yamashita) kako bi dobila svoje nasljedstvo. Drops Of God temelji se na istoimenoj manga seriji i dobio je pohvale čitatelja stripova. Kritičari su pohvalili kreatora serije Quoca Dang Trana za zadivljujući zaplet i jedinstvene vizuale.

4. Foundation

Ova se serija vratila u srpnju s drugom sezonom. Dok je prva sezona dobila 72% od kritičara na Rotten Tomatoesu, druga sezona može se pohvaliti sa savršenih 100%.

Serija je utemeljena na istoimenom romanu Isaaca Asimova i prati prognanike koji žive na različitim planetima diljem Galaktičkog Carstva. Dok se Carstvo raspada, ovi prognanici okupljaju se kako bi spasili društvo i ponovno izgradili civilizaciju.

3. Reservation Dogs

Treća sezona serije Reservation Dogs počela se emitirati u kolovozu i može se pohvaliti sa 100% od kritičara i 88% publike. Reservation Dogs prati četvero tinejdžera koji kradu kako bi uštedjeli dovoljno novca za putovanje iz Oklahome u Kaliforniju. Unatoč pozitivnim kritikama, kreator serije Sterlin Harjo otkrio je da će treća sezona biti i posljednja sezona.

2. A Small Light

Dok je priča o Ani Frank ispričana i prije, ova serija donijela je još jednu verziju priče svojom jedinstvenom perspektivom. Temelji se na priči o nizozemskom paru Miep i Janu Giesu, koji su odigrali ključnu ulogu u pomaganju Ani Frank. A Small Light ima 100% ocjenu kritičara i 95% ocjenu publike.

 

1. Happy Valley

Happy Valley izašla je 2014., a prikazane su dvije sezone. Iako se činilo da je serija završila, ponovno je oživljena 2023. kada je izašla treća sezona. Sa 100% od kritičara i 98% od publike uvjerljivo je zauzela prvo mjesto na ovom popisu.

Riječ je o kriminalističkoj drami, čija je kreatorica Sally Wainwright. U sinopsisu stoji: "Catherine Cawood možda je tragična zbrka, ali to je ne sprječava da bude najbolja policijska narednica koju njezin mali grad u West Yorkshireu može poželjeti."

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.