Roland Emmerich o Melu Gibsonu: Bio je jako ljut tip

Foto: EPA/Screenshot: YouTube/Sony Pictures

REDATELJ Roland Emmerich tijekom San Diego Comic-Cona otkrio je da je bio nervozan oko suradnje s Melom Gibsonom, piše Screen Rant. Emmerich i Gibson radili su 2000. godine na povijesnom ratnom filmu Patriot (The Patriot), koji je napisao Robert Rodat, ali se nisu uvijek slagali.

Nesuglasice oko odabira glumca

Gibson je u početku bio skeptičan prema Emmerichu jer je jednu od važnijih uloga u filmu htio ponuditi Heathu Ledgeru, iako se s time nije složio ostatak filmske ekipe.

"Duboko u sebi, Mel Gibson bio je jako ljut tip. Tako da sam bio jako, jako nervozan oko snimanja Patriota jer sam si rekao: 'Mel Gibson je glumac koji je nominiran za Oscara'", prisjetio se Emmerich.

"Prvi problem bio je taj što sam htio Heatha Ledgera umjesto jednog drugog glumca. Naravno, nazvao sam Mela i javio mu: 'Nekako mi se više sviđa drugi tip.' On mi je na to rekao: 'Pa, ti si redatelj', i samo je poklopio slušalicu. Istinita priča. Rekao sam: 'U redu.' Heath je pristao na ulogu, a za mene je to bila odlična vijest. Moja sestra bila je jedina koja me podržala jer svi ostali htjeli su jednog drugog glumca", dodao je.

Screenshot: YouTube/Sony Pictures

No, Gibsonu nije trebalo dugo da promijeni mišljenje, jer je shvatio da je Ledger odličan glumac i da ga čeka impresivna karijera.

"Nakon tri dana mi je rekao: 'Bio si u pravu, ovaj tip će biti velika zvijezda'", izjavio je Emmerich.

O čemu se radi u Patriotu?

Patriot je povijesni ratni film smješten u 1776. godinu, tijekom Američkog rata za neovisnost. Film prati Benjamina Martina (Gibson), udovca sa sedmero djece, koji se u početku protivi ratu, ali odluči se pridružiti borbi uz svog sina Gabriela (Ledger), nakon što mu britanski vojnici ubiju drugog sina.

U filmu su uz Gibsona i Ledgera glumili Joely Richardson, Jason Isaacs, Chris Cooper, Tchéky Karyo, René Auberjonois i Tom Wilkinson.

Patriot je svojedobno dobio pohvale kritičara i bio financijski uspješan jer je zaradio oko 215 milijuna dolara. No, istovremeno je bio i kontroverzan zbog netočnog prikaza povijesnih događaja.

Film The Patriot u Hrvatskoj je dostupan putem Netflixa, Maxa i aplikacije Google TV.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.