Označava li The Last of Us kraj jedne ere za HBO?

Screenshot: Youtube

SVAKE nedjelje navečer, dok se The Last of Us prikazuje na HBO-u, osjećaj straha prožima zrak - i to nema nikakve veze s činjenicom da Joel i Ellie možda nikada neće pronaći mir, piše Wired

Umjesto toga, The Last of Us, sa svojim žanrovskim korijenima i prestižnim TV sjajem, čini se kao posljednji tračak jedne ere HBO-ovog nedjeljnog večernjeg programa. Da se razumijemo, naglašavaju, HBO i njegov nedjeljni program ne idu nikamo. Četvrta sezona Successiona počinje 26. ožujka, samo nekoliko tjedana nakon završetka The Last of Us. 

No, u isto vrijeme to će biti jedna od posljednjih, ako ne i posljednja serija, koja će biti premijerno prikazana prije nego što se HBO Max, streaming usluga na kojoj većina ljudi gleda seriju, spoji sa sadržajem Discovery+, stavljajući ga u ekosustav zabave s My Lottery Dream Home. Godine prijavljivanja na HBO Go i kasnije HBO Max za Game of Thrones, a kasnije House of the Dragon su prošle.

Ranije ovog tjedna Variety je objavio profil HBO-ova voditelja sadržaja Caseyja Bloysa. Ako ste voljeli bilo koju HBO-ovu seriju tijekom posljednjeg desetljeća, od Silicon Valleyja do The White Lotusa, on je imao nešto s tim. Sada je na čelu izgradnje nove streaming usluge, kombinirajući HBO-ov sadržaj s Discoveryjevim. 

"Cilj za budućnost je očuvati i zaštititi brend HBO"

Izvori Warner Bros. Discoveryja rekli su za The Wall Street Journal ranije ovog mjeseca da će Discovery+ ostati samostalna usluga, ali Bloys također radi na novoj streaming platformi koja će donijeti velik dio sadržaja tvrtke na jednu platformu. 

Variety je primijetio da se čini, iako ta platforma ostaje neimenovana, da je Max predvodnik, s čime se Bloys slaže, s obzirom na vrste emisija i serija koje se često povezuju s HBO-om.

 

"Posebno ako budemo imali puno više reality programa, programa o životnom stilu, koliko želimo da brend HBO preuzme? To je opravdana zabrinutost. Cilj za budućnost je očuvati i zaštititi brend HBO", rekao je Bloys. 

Čudno je da se toliki identitet pripisuje kabelskoj mreži, ali čak je i zvijezda The Last of Us Pedro Pascal spomenuo u svom intervjuu za Wired da je jedan od razloga zašto je želio napraviti seriju taj što je imao san biti "dio nečega što bi bilo važno mreži poput HBO-a."

"Teško je objasniti, ali kada se nova usluga streaminga pokrene, teoretski ovog proljeća, neće biti isti osjećaj vidjeti Barryja pored 90 Day Fiancéa. Iskreno govoreći, ne mislim ovo kao uvredu, ali jednostavno će izgledati kao Netflix", piše Angela Watercutter, Wiredova viša urednica.

Iskustvo gledanja HBO Maxa neće dugo opstati u ovom obliku

Možda, međutim, ova tjeskoba također dolazi iz činjenice da je mnogo toga što je HBO i HBO Max činilo jedinstvenima već nestalo. HBO Max već je maknuo neke serije sa streaminga, poput Miss Fletcher i Westworlda, zbog čega ih je trenutno nemoguće bilo gdje emitirati.

Neke od tih emisija mogle bi se na kraju ponovno pojaviti na drugim besplatnim streaming platformama koje podržavaju oglase, ali to nije bit. Otkako su se Warner Bros. i Discovery spojili, novoosnovana operacija prošla je kroz mnoge promjene, uključujući spremanje gotovo kompletnih filmova (Batgirl). 

U ovom okruženju lako je brinuti se da iskustvo gledanja HBO Maxa neće dugo opstati u obliku koji nam je poznat. Možda ćemo jednog dana to morati objašnjavati mladima, kao što danas objašnjavamo da je gledanje MTV-ja prije značilo gledanje sati glazbenih spotova. 

"Ova preventivna nostalgija možda je malo pretjerana, ali ako je popularnost The Last of Us išta signalizirala, to je da je usred svih streaming ratova gledanje HBO-a u bilo kojoj inkarnaciji - Go, Max, na kabelskoj - ostalo prilično dosljedno. Ali možda neće trajati zauvijek", zaključuje Watercutter.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.