Michael Douglas nije htio da Sharon Stone glumi u Sirovim strastima

Screenshot: Youtube/StudioCanal

REDATELJ Paul Verhoeven je poznat po erotskom trileru Sirove strasti (Basic Instinct) iz 1992., jednom od najkontroverznijih filmova 90-ih u kojem su glavne uloge igrali Michael Douglas i Sharon Stone. No, Stone je u nedavnom intervjuu otkrila da Douglasu nije bila prvi izbor za ulogu spisateljice i ubojice Catherine Tramell, piše IndieWire. 

Douglas je u filmu glumio detektiva Nicka Currana koji radi na slučaju ubojstva poznatog glazbenika. Glavna osumnjičenica za zločin je poznata spisateljica Catherine Tramell (Stone) u čijem je kriminalističkom romanu opisan gotovo identičan zločin. 

"Michael nije htio obaviti probno snimanje sa mnom", izjavila je Stone. "Za njega je to bio veliki rizik u to vrijeme."

Verhoeven je bio spreman za suradnju sa Stone, nakon što su skupa radili na filmu Totalni opoziv (Total Recall), ali Douglas je za tako bitnu ulogu htio poznatiju glumicu. Kako bi mu udovoljio, Verhoeven je pozvao i druge glumice na probno snimanje, ali nijedna se nije mogla mjeriti sa Stone. 

"Verhoeven je rekao: 'U redu, odradit ću probno snimanje s drugim glumicama, ali nakon svakog ću pustiti snimku Sharoninog probnog snimanja.' Imali su probno snimanje s 12, 13, 14 glumica, ali nijedna me nije uspjela nadmašiti", prisjetila se Stone. "Tako je Michael napokon odlučio obaviti probu sa mnom."

Verhoeven je savjetovao Stone da se tijekom probe fokusira na eroticizam njene uloge, kako bi Douglasu dokazala da je spremna na scene golotinje.

 "Došla sam na set i na sebi sam imala Armani odijelo na koje sam potrošila sav novac. Kupila sam i gotovo prozirnu bluzu u boji kože i ispod nje nisam nosila ništa. Na probi, usred scene sam skinula sako", rekla je glumica. "Vidjela sam Michaela kako prvo gleda mene, onda gleda Paula i govori mu: 'Odaberi nju.' Nisam nosila ni šminku, vjerovala sam da sve treba biti golo. I proba je prošla odlično. Dobila sam posao."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.