Michael B. Jordan otkrio koji anime ga je inspirirao za film Creed 3

Foto: EPA

MICHAEL B. JORDAN u vrlo kratkom vremenu prometnuo se u jednu od ključnih figura Hollywooda. To je uspio zahvaljujući filmovima Black Panther, Postaja Fruitvale i boksačkoj franšizi Creed, prema kojoj je i najpoznatiji. U Creedu je utjelovio sina legendarnog boksačkog prvaka Apolla Creeda, mladog i perspektivnog Adonisa.

Ranije ove godine izašao je Creed 3 kojeg su i kritičari i publika zavoljeli. Na Rotten Tomatoesu film ima 88% i 96% pozitivnih osvrta. Osim što mu je to bio treći film iz franšize, Jordanu je poslužio i kao debitantski nastup u ulozi redatelja. Sudeći prema ocjenama, bio je to odličan debi.

 

No malo tko zna da je Jordan zapravo veliki fan animea, japanskih animiranih serija. U Black Pantheru je njegov kostim vukao inspiraciju od Vegete iz Dragon Ball Z-a. Creed 3 također ima određene elemente DBZ-a, no glumac je priznao da je anime Hajime no Ippo najzaslužniji zašto imamo treći dio takav kakav jest.

"Gledam ga stalno. Bio je inspiracija za puno stvari u Creedu 3. Stvari poput Dempsey Rolla sam potajice ubacio u film. Ma, sjajan je. Mogao bih sve sezone svaki put gledati ponovno", rekao je redatelj trećeg Creed filma.

Hajime no Ippo je japanska animirana serija koja je nastala prema istoimenom manga stripu. Radnjom prati mladog srednjoškolca Ippoa Makunouchija koji otkriva strast za boksom. Osim što se bavi time, anime ulazi i malo dublje u njegov lik te istražuje psihološke izazove s kojima se susreće Ippo.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.