KVIZ Koliko dobro poznajete filmske hitove koji su obilježili 2010-e?

Screenshot: YouTube

PROŠLO desetljeće obilježile su značajne promjene u filmskoj industriji. Uspjeh Marvelovog filmskog svemira dao je poticaj drugim produkcijskim kućama da svoje blockbustere pretvore u franšize, što je dovelo do nastanka DC-jevog filmskog svemira, MonsterVersea i brojnih drugih. 

Biografski filmovi, kao što su Vuk s Wall Streeta i Bohemian Rhapsody, pružili su uvid u živote zanimljivih povijesnih figura, dok su filmovi poput Moonlighta i Parasitea započeli diskusije o važnim socijalno-kulturološkim temama.

Tehnološke inovacije dovele su do nastanka filmova poput Gravitacije i Pobješnjelog Maxa: Divlje ceste, kao i do nastanka brojnih igranih adaptacija animiranih klasika. U isto vrijeme, rast streaming platformi poput Netflixa i Prime Videa zauvijek je promijenio način na koji konzumiramo filmsku umjetnost. 

Za vas smo u nastavku pripremili kviz o najvećim filmskim hitovima koji su obilježili ovo desetljeće. Od planetarno popularnih serijala poput Igara gladi, do emotivnih drama kao što je Call Me by Your Name, provjerite koliko se dobro sjećate popularnih filmova 2010-ih. Rezultate ne zaboravite javiti u komentarima.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.