Kontroverzna serija Monster dobiva drugu sezonu

Screenshot: YouTube/Netflix

PRIČA o braći Menéndez, osuđenoj 1996. godine zbog ubojstva svojih roditelja Josea i Mary Louise Menéndez, uskoro će se naći na Netflixu u seriji Monster Ryana Murphyja. Druga sezona je nazvana Monsters: The Lyle and Erik Menéndez Story, a nastavak je popularne limitirane serije Dahmer - Monster: The Jeffrey Dahmer Story iz 2022. godine.

Potvrđena je i treća sezona antologijske serije na kojoj rade Murphy i Ian Brennan. Netflix je uz to otkrio da ima "ekskluzivan pristup" Lyleu i Eriku Menéndezu, koji će sudjelovati u dokumentarnom filmu produkcijske kuće Campfire Studios, donosi Variety.

Ponovni interes za slučaj

Najava serije dolazi nakon što je slučaj braće Menéndez ponovno privukao pažnju javnosti. Novi dokumentarni serijal streaming platforme Peacock, Menendez + Menudo: Boys Betrayed, usredotočuje se na optužbu Roya Rossellóa, bivšeg člana portorikanskog boy benda Menudo, koji tvrdi da ga je kao tinejdžera seksualno napastovao Jose Menéndez.

Nije jasno hoće li te nove optužbe biti obrađene u seriji Monsters, ali poznata odvjetnica Leslie Abramson je na suđenju tvrdila da su Lyle i Erik ubili svoje roditelje iz straha nakon godina seksualnog zlostavljanja koje je počinio njihov otac, izvršni direktor u glazbenoj industriji.

Priča o braći Menéndez bila je fokus nekoliko dokumentaraca i igranih filmova tijekom godina, uključujući dva najnovija iz 2017. godine, NBC-jevu seriju Law & Order: True Crime - The Menéndez Murders s Edie Falco i Lifetimeov televizijski film Menendez: Blood Brothers s Courtney Love.

Kontroverzna prva sezona

Serija Dahmer je bila ogroman uspjeh za Netflix. U prvih 60 dana korisnici su ju gledali 1 milijardu sati, što su dosad postigle samo četiri serije.

Unatoč popularnosti, serija se našla na meti kritika čim je izašla. Gledatelji su se najviše žalili zbog ignoriranja Dahmerovih žrtvi kroz seriju iako su producenti tvrdili da su im žrtve i njihove priče na prvom mjestu. Eric Perry, rođak jednog od ubijenih muškaraca, napisao je kako žrtve Dahmerovih zločina zbog Netflixa ponovno proživljavaju traumu, piše časopis Time. 

"Nitko me nije kontaktirao oko serije. Mislim da se Netflix trebao javiti žrtvama i provjeriti s njima je li u redu nastaviti produkciju. Nisu me pitali ništa. Samo su snimili seriju", napisala je Rita Isbell, sestra Errola Lindseyja, Dahmerove žrtve.

Dahmer se smatra glavnim konkurentom u ovogodišnjem natjecanju za Primetime Emmy nagrade u kategoriji limitiranih/antologijskih serija. Niecy Nash-Betts je već osvojila Critics Choice Award za sporednu glumicu, dok je Evan Peters osvojio Zlatni globus za najboljeg glumca u limitiranoj seriji.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.