Kate Winslet kaže da je snimanje poljupca s Leonardom DiCapriom bilo noćna mora

Screenshot: YouTube/20th Century Studios

KATE Winslet je tijekom intervjua za Vanity Fair otkrila da snimanje jedne od najromantičnijih scena u Titanicu nije bilo ni približno romantično u stvarnosti.

Riječ je o sceni u kojoj Rose (Winslet) i Jack (Leonardo DiCaprio) zajedno stoje na pramcu Titanica te gledaju zalazak sunca na horizontu. Mladi ljubavnici isprepletu svoje ruke i poljube se prvi put.

Iako je za mnoge ljubitelje romantičnih drama ovo jedan od najljepših trenutaka u povijesti filma, Winslet je rekla da se DiCaprio nije mogao uozbiljiti tijekom snimanja scene, a uz to su naišli na još neke prepreke.

"Snimanje te scene bilo je noćna mora jer se Leo nije mogao prestati smijati, pa smo morali ponoviti scenu četiri puta. Jim je tražio vrlo specifično osvjetljenje za ovu scenu, a zalasci sunca su se stalno mijenjali tamo gdje smo bili", objasnila je Winslet, prenosi Unilad.

Dodatnu prepreku predstavljala je činjenica da vizažisti nisu mogli doći do Winslet i DiCaprija kako bi im popravljali šminku i frizuru tijekom snimanja scene.

"To je bio djelić broda koji nije bio dio cijelog filmskog seta na kojem smo bili, već samo mali odsječeni dio. Da bismo došli do njega, morali smo se penjati ljestvama. Sjećam se da ekipa za šminku i frizuru nije mogla doći do nas", dodala je.

Budući da su i Winslet i DiCaprio morali nositi šminku, glumica je preuzela ulogu vizažistice i u svom kostimu je uvijek imala pribor za šminkanje kako bi im popravljala šminku u pauzama od snimanja.

Nadalje, tijekom snimanja scene lupila je koljenom o ogradu pa su se i ona i DiCaprio počeli smijati te su uništili šminku. DiCaprio je morao nositi puder i sprej za samotamnjenje kako bi izgledao preplanulo, a dio njegove šminke oslikao se na licu njegove kolegice nakon poljupca.

"To je bio takav nered, uopće nije bilo onako kako se činilo", izjavila je Winslet.

No, unatoč svemu, zvijezda Titanica rekla je da je jako ponosna na tu scenu i na cijeli film općenito, jer je Titanic "film koji ne prestaje davati". Nevjerojatno joj je kako nove generacije otkrivaju taj film prvi put.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.