Johnny Depp otkrio koji mu je najdraži horor film

Foto: EPA/Screenshot: YouTube

Johnny Depp dugo je bio smatran jednim od najkarizmatičnijih muškaraca u Hollywoodu, poznat po svom rock 'n' roll stilu, više nalik glazbenicima nego klasičnim filmskim zvijezdama. Prije nego što je postao poznati glumac, Depp je bio strastveni gitarist i svirao je s poznatim glazbenicima poput Iggyja Popa, Shanea MacGowana i Jeffa Becka.

Osim rock 'n' roll stila, Deppova glumačka karijera obiluje i gotičkom atmosferom. Njegova najpoznatija uloga je Edward Škaroruki u mračnoj romantičnoj fantaziji Tima Burtona. S Burtonom je istraživao i mračnije tonove u filmovima Sanjiva dolina, Mrtva nevjesta i Sjene tame.

No njegova gotička fascinacija nije ograničena samo na suradnju s Burtonom. U filmovima Iz pakla i Deveta vrata, Depp je također istraživao mračne teme.

Glumac je cijeli život zaljubljen u horor. U intervjuu za SPLICEDwire 1999. godine, prilikom promocije filma Sanjiva dolina, otkrio je da mu je najdraži horor film Browningova adaptacija Drakule iz 1931. godine.

Rekao je: "Ali, imam li omiljeni horor? Pa, Drakula Toda Browninga je tako lijep, čak i uz svu nespretnost tog doba kada je sniman. To je prekrasan film." Govoreći o svojoj iznimnoj ljubavi prema žanru, Depp je spomenuo još jedan Browningov klasik - Freaks.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.