Jedna od najboljih videoigara svih vremena stiže na filmska platna

Screenshot: Youtube/Nintendo

NINTENDO radi na igranoj adaptaciji The Legend of Zelda, jedne od najpopularnijih videoigara svih vremena. Vijest je na svom X-u (Twitteru) potvrdio tvorac videoigre Shigeru Miyamoto. 

"Ovdje je Miyamoto. Već godinama radim na igranoj adaptaciji The Legend of Zelda uz Avija Arada, koji je bio producent brojnih hit filmova", objavio je Miyamoto na svom profilu. 

"Pitao sam Avija da sa mnom producira film i upravo smo službeno započeli s razvojem, a sam Nintendo je uključen u produkciju. Trebat će nam vremena dok ga ne dovršimo, ali nadam se da ga jedva čekate vidjeti", dodao je tvorac videoigre. 

Prema časopisu Variety, igranu adaptaciju će režirati Wes Ball, redatelj hit akcijske trilogije Maze Runner i nadolazećeg nastavka Planeta majmuna, dok će scenarij pisati Derek Connolly, koji je najpoznatiji po radu na Jurskom svijetu. 

Među producentima filma su Miyamoto, koji je radio i na ovogodišnjem animiranom blockbusteru Super Mario Bros. Film, i Avi Arad, koji iza sebe ima brojne adaptacije Spider-Mana. Film financiraju Nintendo i Sony Pictures Entertainment. 

Sadržaj radnje i odabir glumaca još nisu poznati, ali franšiza The Legend of Zelda prati ratnika Linka i princezu Zeldu, koji skupa pokušavaju spasiti kraljevstvo Hyrule od zlog Ganona. 

Franšiza je nastala u 1986. godine, kada je izašla prva videoigra o Zeldi, a od tada je zaradila više od 3 milijarde dolara diljem svijeta. Najnoviji nastavak serijala Tears of the Kingdom u tri dana prodan je u više od 10 milijuna primjeraka, a uz Baldur’s Gate 3, mnogi ga smatraju jedom od najboljih igara godine. 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.