James Cameron otkrio koji mu je najdraži film

Screenshot: YouTube

James Cameron majstor je svog zanata. Ovaj renomirani filmaš snimio je neke od najboljih filmova u povijesti industrije. Njegov Aliens mnogi smatraju najboljim nastavkom svih vremena. No Cameronova ljubav prema ovom poslu nije došla preko noći. Tijekom odrastanja proučavao je posao redatelja i učio, a jedan film posebno mu je privukao pažnju.

Riječ je o Čarobnjaku iz Oza, filmu redatelja Victora Fleminga koji je izašao 1939. godine. Nastao je kao adaptacija poznate dječje bajke autora Lymana Franka Bauma te je na velika platna prenesen u obliku mjuzikla. Glavne uloge pripale su Judy Garland, Jacku Haleyju, Bertu Lahru, Franku Morganu, Rayu Bolgeru i Margaret Hamilton.

 

"Cijeli je život uz mene. Otkako sam ga prvi put vidio kao dječak na crno-bijelom ekranu tijekom 60-ih godina do perioda u kojem sam osnovao obitelj pa smo ga skupa gledali. Jednako je čaroban sada kao što je bio i prije", rekao je redatelj.

"Posebno mi se sviđa scena kad Dorothy otvori vrata i izađe iz svog crno-bijelog svijeta u živopisan svijet Oza. Mogu samo zamisliti kako je ta genijalnost oduzela dah gledateljima 1939. godine", dodao je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.