Cillian Murphy igra glavnu ulogu u adaptaciji hvaljene kriminalističke knjige

Foto: EPA

NAKON uspjeha biografske drame Oppenheimer, Cillian Murphy sprema se za novi projekt sa studijem Universal Pictures. Glumac će igrati glavnu ulogu u adaptaciji povijesne kriminalističke knjige Blood Runs Coal: The Yablonski Murders and the Battle for the United Mine Workers of America, koju je napisao Mark A. Bradley, piše Deadline.

Radnja je smještena u kasne šezdesete godine prošlog stoljeća, u rudnike ugljena u Pennsylvaniji. Rudar, Jock Yablonski, postao je aktivist i pridružio se radničkom sindikatu United Mine Workers nakon što mu je otac poginuo u eksploziji rudnika.

Kako bi svojim kolegama osigurao bolje uvjete na poslu, Yablonski se kandidirao za predsjednika sindikata te tako ušao u sukob s tadašnjim predsjednikom, Tonyjem Boyleom, koji je bio korumpiran i nezainteresiran za prava radnika.

Boyle je uspio zadržati svoju poziciju jer je varao na izborima, ali njegov suparnik ga je toliko uvrijedio kada mu se odlučio suprotstaviti da je odlučio naručiti ubojstvo njega i cijele njegove obitelji. Jock Yablonski, njegova žena i 25-godišnja kći ubijeni su na Staru godinu, nakon što su ih upucala trojica napadača.

Yablonskijev sin, odvjetnik Chip, uspio se izvući jer u tom trenutku nije bio kod kuće. U potrazi za pravdom, Chip je zahtijevao da Ministarstvo rada SAD-a pokrene službenu istragu ubojstava, što je rezultiralo uhićenjem Tonyja Boylea.

Murphy će u filmu Blood Runs Coal utjeloviti Chipa, a uz to će raditi i kao producent. Scenarij pišu Jez Butterworth, koji je radio na filmovima Spectre i Ford V Ferrari, i John-Henry Butterworth, najpoznatiji po hororu Get Out.

Uz Murphyja, film produciraju John Davis, Jordan Davis i Alan Moloney. Izvršni producent je autor Mark A. Bradley.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.