Blade Wesleyja Snipesa srušio je dva Guinnessova svjetska rekorda

Screenshot: Youtube

UPOZORENJE! Tekst sadrži spoilere za film Deadpool & Wolverine. Ako niste gledali film i ne želite si otkriti radnju, nemojte čitati tekst. 

WESLEY Snipes oborio je dva Guinnessova svjetska rekorda nakon što se pojavio kao Blade u filmu Deadpool & Wolverine.

Naime, 25 godina i 340 dana nakon što je prvi put glumio Bladea 1998., Snipes je ponovio tu ulogu. Time je oborio Guinnessov svjetski rekord za glumca koji je najduže glumio isti akcijski Marvelov lik. Snipes je nadmašio svog kolegu Hugha Jackmana, koji se prvi put pojavio kao Wolverine prije 24 godine, u X-Men-u iz 2000. godine.

Snipesovo iznenađujuće pojavljivanje u ulozi Bladea donijelo mu je još jedan Guinnessov svjetski rekord - za najdulji razmak između pojavljivanja likova u Marvelovim filmovima. Prema Guinnessu, zadnji put je glumio Bladea prije 19 godina i 231 dan u filmu Blade: Trojstvo iz 2004., nadmašivši 17-godišnju razliku Alfreda Moline između uloge Doca Ocka u Spidermanu 2 iz 2004. i Spidermanu: Put bez povratka iz 2021.

Glumac je za Entertainment Weekly otkrio kako je bilo glumiti Bladea nakon 20 godina.

"Nisam mislio da je to moguće", kratko je komentirao Snipes o ponovnom igranju Bladea.

Film je oborio višestruke rekorde na kino blagajnama

Deadpool & Wolverine u kinima je od 26. srpnja i oborio je višestruke rekorde na kino blagajnama. Film je zaradio 205 milijuna dolara u prvom vikendu prikazivanja, svrstavši se na osmo mjesto najboljih debija svih vremena i postavivši rekord za najveći vikend prikazivanja filma s ocjenom R (zabranjen ulaz mlađima od 17 godina bez pratnje roditelja ili skrbnika).

 

Deadpool & Wolverine također je ostvario daleko najbolji start 2024. godine, pretekavši Disneyjev Pixarov nastavak Izvrnuto obrnuto 2 (koji je debitirao sa 155 milijuna dolara). Trenutačno je drugo američko izdanje godine s najvećom zaradom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.