VW obnovio Passat CC

VOLKSWAGEN je pred premijerni nastup na auto salonu u Los Angelesu predstavio osvježenu izvedbu modela Passat CC.

Glavne odrednice facelift izvedbe su značajno dotjerani prednji i stražnji kraj te prošireni popis dodatne opreme. Prevedeno, VW ne bi imao ništa protiv da CC ode malo upmarket.

Bogatija će oprema posebno biti primjetna na području sigurnosti i tzv. infotainemanta. Navedimo neke manje uobičajene stavke poput primjerice sustava detekcije umora vozača,  sustava prepoznavanja prometnih znakova, poklopca prtljažnika kojeg je moguće otvoriti putem senzora pokreta i sl.

Motorizacija je također dotjerana (svi motori opremljeni izravnim ubrizgavanjem) te će ovisno o tržištu osvježeni CC biti dostupan s benzincima snage 118 kW/160 KS, 155 kW/210 KS i 220 kW/300 KS, od kojih će prva dva biti dostupna s DSG mjenjačima kao opcijskom opremom. Najsnažniji motor je standardno uparen s DSG-om, ali ipogonom na sva četiri kotača. Nadalje, svi benzinci će imati sustav regenerativnog kočenja.

Dizelaše će zastupati TDI motori snage 103 kW/140 KS i 125 kW/170 KS. Sve inačice će standardno biti opremljene stop-start sustavom te regenerativnim kočenjem. Primjer ekonomičnosti je slabija izvedba koja će u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ostvarivati prosječnu potrošnju od 4,7 l/100 km

Osvježeni Passat CC kreće u prodaju u siječnju 2012. u Njemačkoj, a potom slijede i ostala europska tržišta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.