Vozač BMW-a prekršio karantenu, policajci ostali zatečeni objašnjenjem

Foto: Dorset police

TIJEKOM karantene nije dopušteno voziti se bez valjanog razloga, pa makar imali BMW. 

Trenutno takva pravila vrijede u Velikoj Britaniji. Policijska patrola je na Uskrs zaustavila BMW na cesti A30 blizu Launcestona u Cornwallu, a vozač im je dao neočekivani razlog odlaska na vožnju. 

Iako bi mnogi mogli razumjeti njegov postupak, objašnjenje da se „morao maknuti od žene i djece“ nije zadovoljila policijske službenike. Takav razlog ne ulazi u okvire aktivnih pravila prema kojima je dozvoljen izlazak samo zbog esencijalnih potreba poput odlaska po hranu i lijekove. 

Na to podsjećaju u policiji, pa su povodom ovog slučaja objavili tvit: "Izaći u svojem BMW-u na kružnu vožnju od 270 km kako bi uzeo pauzu od žene i troje djece ne spada u red egzistencijalno bitnih putovanja. Ceste su sada praznije, ali ima ljudi koji još uvijek ne razumiju kako stoje stvari". 

 

Inače, ovo nije jedini slučaj u kojem su policajci ostali iznenađeni komentarom. Tako su prošli tjedan blizu Londona zaustavili vozača koji je automobilom jurio 210 km/h. On je rekao kako je morao juriti jer bježi od koronavirusa: "Mislio sam da što brže vozim, to je manja šansa da me uhvati koronavirus". 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.