Vlasnici iPhonea sada mogu saznati što znače signalne lampice na instrumentnoj ploči

M.N. (Index.hr), ORYX Asistencija

RAZVOJEM tehnologija i implementacijom novih sustava, instrumentne ploče sve su kompleksnije i teže razumljive prosječnom vozaču. 

I dok smo prije dvadesetak godina imali na raspolaganju desetak signalnih lampica, danas ih lako možemo izbrojati i više od 60. A među njima zasigurno ima i onih čije značenje neće znati ni vozači s višegodišnjim iskustvom. 

Dobra je stvar da i dalje vrijedi podjela prema kojoj su signalne lampice zelene boje samo informativne, narančaste upozoravaju i traže pažnju, dok paljenje crvene lampice traži hitnu reakciju. Imate li pak iPhone, lako ćete saznati što svaka od tih lampica znači. 

Značajka koja prepoznaje svjetla upozorenja nalazi se u iOS-u 17. Sve što trebate učiniti je slikati svjetlo koje svijetli, piše Revija HAK

Potom otvorite tu istu fotografiju u svojoj galeriji i prijeđite prstom prema gore. Tada će se pojaviti izbornik koji će sadržavati i funkciju Auto Symbol. Kad kliknete na njega, iPhone će identificirati koje svjetlo upozorenja vam pokazuje i na što upućuje. 

Ako pak nemate mobilni telefon ove marke, sve o signalnim lampicama možete saznati u nastavku. 

>> Instrumentna ploča automobila ima više od 60 lampica, znate li što znače?

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.