VIDEO Zapalio se i električni Ford Mustang, ali nije cijeli izgorio

GAŠENJE požara na električnom automobilu najčešće je mukotrpan posao čiji je glavni cilj spriječiti širenje vatre u okolinu vozila. 

Kad ga uhvati vatra, električnom automobilu je najčešće suđeno da izgori do neprepoznatljivosti. Ne i popularnom Fordovom SUV-u koji je spašen iz gotovo pa bezizlazne situacije. Požar na Mustangu Mach-E dogodio se iz nepoznatog razloga, a snimka s poprišta, iz Gdanjska, pokazuje kako je automobil dijelom sačuvan. 

 

Kako izvještavaju predstavnici državnih službi, požar je zahvaljujući brzoj reakciji stavljen pod kontrolu, a nakon samo nekoliko sati vatra je u potpunosti ugašena. U želji da što lakše pristupe izvoru požara vatrogasci su uspješno nakosili automobil i potom baterije u podnici konstantno zalijevali vodom i tako hladili. Dva sata kasnije prijetnja razvoja vatre je u potpunosti uklonjena. 

 

Interijer automobila je u potpunosti ostao sačuvan, kao i znatan dio vanjštine. Ipak, radit će se o vrlo skupom servisu ako do njega uopće i dođe. Veća je vjerojatnost da će Mustang završiti u dijelovima. Zanimljivo je da je ovo tek drugi slučaj požara na električnom automobilu zabilježen u Poljskoj. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.