Video: Porsche Panamera Sport Turismo

POGLEDAJTE promotivni video zapis nove Panamere Sport Turismo, prvog shooting brake modela u gami Porschea, ali ujedno i modela koji najavljuje novu generaciju Panamere.

 Nema sumnje, riječi šefa dizajna Michaela Mauera kako je moguće stvoriti koncept koji nema kontradikcije između sportske dinamike i funkcionalnosti su potvrđene i u praksi. Neki idu i korak dalje pa konstatiraju kako je nova izvedba čak i uspješnija od izvornika, a pritom zadržava čvrstu poveznicu s ostatkom Porscheove ponude.

Model prikazan premijerno na jesen u Parizu na tamošnjem salonu pokretao je plug-in hibridni pogon koji kombinira 333 KS (245 kW) snažni 3,0-litreni V6 te 95 KS (70 kW) snažni elektromotor napajan iz litij-ionske baterije kapaciteta 9,4 kWh. Prema tvorničkim podacima ukupna snaga pogona iznosi 416 KS (305 kW) što omogućava ubrzanje do 100 km/h za manje od 6 sekundi te istovremeno prosječnu potrošnju od 3,5 l/100 km i CO2 emisiju od 82 g/km. Električna autonomija je  30 km, a koristeći isključivo elektirčni pogon može potegnuti do 130 km/h.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.