VIDEO Pogledajte što može nova električna G klasa

Screenshot: Twitter

NOVA G klasa u električnom izdanju vjerojatno će nositi ime EQG, a morat će pružiti performance dostojne izvornog modela.

Očekuju se stoga izvanserijske performanse, no kako bi dodatno začinili model i učinili ga još zanimljivijim, u Mercedesu su odlučili vozilo opremiti i nekim posebnostima. Jedna od njih je tzv. "tank turn", koji se kod Mercedesa zove G-Turn. 

 

Radi se o manevru okretanja u mjestu. Atraktivna mogućnost specijalizirana je za električne pogone, a prvi ju je pokazao Rivian. Godine su prošle, ali Rivianovi model ovu mogućnost još uvijek ne nude u proizvodnoj izvedbi. Vremena ima jer EQG neće biti lansiran prije 2024. godine. 

U opisu videa objavljenog na Twitteru Greg Cable objašnjava i kako vozač zna u kojem će se smjeru vrtjeti. To mu omogućavaju polugice na upravljaču pomoću kojih bira smjer vrtnje, nalijevo ili nadesno. To nije jedina posebnost terenske vožnje koju Mercedes pruža. Naime, ranije smo mogli vidjeti sve tajne GLS-a, čak i "skakanje u mjestu" kojim se lako izvlači ako se ukopa u pijesku. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.