VIDEO Počelo je: Ovdje možete pratiti premijeru novog Golfa

Foto: Volkswagen

KAO što smo najavljivali, danas je taj veliki dan u kojem će Volkswagen predstaviti osmo izdanje svog trenutno najpopularnijeg modela i (još uvijek) vladara kompaktne klase.

Iako su premijeru pokvarile prerano objavljene službene fotografije, radi se o veličini koju ipak treba dostojno dočekati. Osma generacija Golfa morat će ponuditi jako puno želi li poput prethodnika zadržati neprikosnoveni status vladara klase, ali i othrvati se pošasti crossover i SUV modela.

Istina, jedna je žrtva već pala, a to je trovratna izvedba Golfa. No tu i dalje ostaju klasika s pet vrata te karavan. Također, utegnut njemački dizajn ostaje prepoznatljiv izraz vanjštine, dok će u kabini dominantan biti digitalni potpis. I da, ispod poklopca će uz klasiku zasjati hibridni pogoni, dok će glavnina priče ipak biti kroz sustave asistencije i online povezivanja. Za ostalo se strpimo još malo.

A novi Golf izaći će na pozornicu široku 20 i duboku 8 metara. I to pet novih modela kojima će društvo praviti po jedan primjerak svake od sedam generacija. A iza njih golem zid sa 790 LED modula mjera 20 m x 5 m sa 16.381.440 piksela.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.