VIDEO Najluksuzniji kabriolet izašao u javnost, sada ga nećemo vidjeti godinama

Screenshot: YouTube

POSEBNO izrađeni unikatni kabriolet imao je zadaću provesti novoustoličenog japanskog cara na dionici dugoj ni pet kilometara.

I posao je odradio na najbolji mogući način. Nakon što je termin krunidbe zbog posljedica nevremena pomaknut s 22. listopada car Naruhito je konačno "testirao“ otvorenu Toyotu Century na dionici dugoj 4,6 kilometara, od Carske palače do palače Akasaka. A pratilo ga je gotovo 120.000 promatrača uključujući brojne visoke uzvanike iz 190 zemalja.

 

Automobil se temelji na trećoj generaciji modela, a preinake uključuju novu ručno izrađenu masku i specijalnu vanjsku boju u sedam slojeva. Osim što je krov uklonjen, sjedala su postavljena 4 cm više, a naslon je fiksiran pod kutom od 25 stupnjeva. Century koristi hibridni pogon s 5.0 V8 motorom kao nositeljem i ukupnih 431 KS na raspolaganju. Podsjetimo, ovo je novi paradni auto japanskog cara koji tu ulogu preuzima od Rolls-Royce Corniche III, a koji je tijekom tri desetljeća korišten svega dva puta. 

Osim kabrioleta car Naruhito ima na raspolaganju I specijalno pripremljen Century u limuzinskom izdanju. Prerade se ne odnose na nekakav luksuz već na donekle povećano stražnje sjedalo.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.