VIDEO Mercedes GLC43 AMG dolazi s novim izgledom - i više konjskih snaga

Screenshot: YouTube/Mercedes Benz

SAMO dan nakon što je prikazao CLA 45 u Shooting Brake izdanju, Mercedes i njegov AMG ogranak predstavljaju redizajnirani GLC 43, koji je dobio nešto moderniji izgled, ali i snažnije pogonske jedinice.

Ovim osvježenjem obuhvaćen je kako klasični Mercedesov SUV, tako i GLC 43 Coupe verzija.

Najveća novost su nove LED svjetlosne grupe, kao i novi branici naprijed i straga. Uz to, kupcima su na raspolaganju i novi naplatci u dimenzijama od 19 do 21 inča.

390 konja

Što se tiče mehanike, aktualni 3,0-litarski V6 benzinski biturbo motor je dobio injekciju od 25 konjskih snaga tako da sada oslobađa ukupno 390 konja, dok okretni moment iznosi 520 Nm, u rasponu od 2500 do 4500 okreta u minuti.

Snaga se preko 9-stupanjskog automatskog Speedshift-TCT mjenjača prenosi na sva četiri kotača u okviru Mercedesovog 4MATIC sustava, s raspodjelom 31:69 u korist zadnje osovine. Vozaču je na raspolaganju pet različitih načina rada: Comfort, Sport, Sport+, Slippery i Individual.

Do 100 km/h u manje od 5 sekundi

Kada je riječ o performansama, ubrzanje do 100 km/h traje isto kao i ranije – 4,9 sekundi, dok je maksimalna brzina, već tradicionalno, elektronski limitirana na 250 km/h.

Cijena redizajniranog modela još nije objavljena, ali se očekuje da će početna biti od oko 66.000 eura, dok bi Coupe verzija trebala biti oko 2000 eura skuplja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.