VIDEO Chrysler definira svoju budućnost senzacionalnim konceptom

Foto: Chrysler

OTKAKO više ne prodaje u Europi, Chrysler nam pomalo nestaje s vidika. Međutim, s vremena na vrijeme pokaže neki vrlo zanimljiv automobil, kao što je koncept Chrysler Halcyon. Automobil bi trebao biti primjer potpuno elektrificirane budućnosti Chryslera, koji obuhvaća dizajn eksterijera i interijera vođen održivošću, personaliziranim iskustvom vožnje i futurističkom tehnologijom 

Jednostavan i čist dizajn

"Halcyon prikazuje inovativna i održiva rješenja mobilnosti koja prihvaćaju tehnologiju i nude vrijednost kupcima dok isporučuju 'Harmoniju u pokretu'", rekla je Chris Feuell, izvršna direktorica marke Chrysler – Stellantis. "Koncept Chrysler Halcyon oživljava potpuno električnu budućnost kroz nove tehnološke pakete iz Stellantisa, koji se uklapaju u jednostavan i čist aerodinamičan dizajn i besprijekorno i impresivno iskustvo u kokpitu."

Chrysler će 2025. godine lansirati prvo baterijsko električno vozilo marke, a 2028. će imati potpuno električni portfelj. Koncept Chrysler Halcyon, dizajniran na platformi STLA Large, nudi aerodinamičnu i beskompromisnu viziju budućeg vanjskog karaktera marke Chrysler.

Inovativna aerodinamika

Konceptna kombinacija visoke tehnologije i vrhunskih performansi u skladu je s čistim, aerodinamičnim vanjskim dizajnom, koji sadrži zgodne aerodinamične elemente.

Active Aero tehnologija koncepta uključuje klizni stražnji donji aero difuzor, izrađen od laganog kompozitnog materijala, stražnji spojler i zračni ovjes za poboljšanje učinkovitosti i dinamike vožnje. Donji postroj koncepta dizajniran je tako da uključuje novu tehnologiju induktivnog punjenja sa senzorima integriranim u vozilo, koji komuniciraju sa senzorima ispod ceste za punjenje baterije i pružanje neograničenog dometa.

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.