VIDEO Kako su Cadillac i Tesla iznenadili BMW M5 CS

Screenshot: YouTube

TRAŽITE li automobil sirove snage koju je teško kontrolirati, a pritom ne pristajete na umjetni zvuk osmaka, ovaj je Cadillac idealan izbor. I vjerojatno posljednji koji možete kupiti.

Jason Cammisa iz Hagertyja je sučelio trenutno najtraženije sportske limuzine. Najsvjetliju budućnost ima Tesla Model S Plaid koji s tri elektromotora i obiljem snage pokazuje da i struja može biti zabavna. Titulu najboljeg sportaša s četiri vrata BMW će teško pustiti iz ruku, barem dok ima stroj kakav je M5 CS.

Ali tu je Cadillac CT5-V Blackwing koji svojim mogućnostima ostavlja vozača u transu. Najkraće rečeno, ovaj automobil nudi previše i, nažalost, prekasno. Svi smo svjesni električne budućnosti i da su ovakvim automobilima dani odbrojani, ali to ne znači da ne smijemo još malo uživati u njima.

Pokreće ga 6.2 V8 s nekih 700 KS i skoro 900 Nm, a sve baca na stražnju osovinu. I ima odličan ručni mjenjač sa šest stupnjeva prijenosa. I grmi kao da najavljuje smak svijeta. I znate što? Krug na stazi Willow Springs International Raceway odradio je u vremenu 1:28:07, što je sedam desetinki brže od BMW-a. Tesla je bila još brža i krug apsolvirala vremenom od 1:27.78.

Ponovimo, najbrži i najjači Cadillac je brži od najbržeg BMW-a M5, a starta cijenom od 83.995 dolara. Nažalost, to je i posljednji Blackwing na benzin. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.