Upoznajte prvi kaubojski Porsche 911

Foto: RUF Automobile GmbH

RENOMIRANI njemački specijalista predstavlja automobil koji je trebao biti jedna od atrakcija ženevskog salona. 

Ruf Rodeo Concept predstavlja reinterpretaciju reli automobila Porsche 911 Safari. Na prvi pogled primjetni su širi bokobrani i mnogo dodatne opreme za vožnju u divljini.

Ruf nije ponudio mnogo detalja o motoru koji pokreće simpatični automobil, ali pouzdano se zna da koncept ima pogon na sva četiri kotača. U izradi su izvršene modifikacije ovjesa automobila, a kako bi se podigla razina podnice i uklopile terenske.

Karoserija je izrađena od karbonskih vlakana. Ispod nje se nalazi motor iz CTR Anniversary. Njega pak pokreće 3,6-litarski biturbo boxer motor od 710 KS. 100 km/h ima za manje od 3,5 sekundi, a za 200 km/h potrebno mu je manje od 9 sekundi. Maksimalna brzina Ruf CTR Anniversaryja je 360 km/h. 

Sigurnost putnika poboljšana je postavljanjem kaveza, a nalazi se ispod presvlake koja prekriva nosače krova.

Kružna svjetla za maglu montirana na haubi govore da je prednja strana vozila napravljena po ugledu na reli automobile Porsche 911. Ispod njih se nalazi zaštitna metalna rešetka. Krovni nosač nudi dopunski prostor za odlaganje stvari i ovdje se nalaze dodatna LED svjetla. Na stražnjem dijelu vozila nalazi se lopata, ako stvari krenu po zlu.

I unutrašnjost je napravljena tematski i pravi je unikat u svijetu automobila. Sjedala su napravljena s motivima iz indijanske kulture. Promotivne fotografije osim vozila prikazuju i kaubojske čizme s logom Rodeo.

Iako je riječ o konceptu, proizvodnja je izvediva. Stoga, ako ste zainteresirani i financije to dopuštaju, slobodno se obratite proizvođaču.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.