U Japanu predstavljena nova Honda Accord

Foto: Honda

POTKRAJ 2022. godine Honda je u Americi i Kini premijerno predstavila novu generaciju limuzine koju Europa neće vidjeti. 

Šteta, jer Accord je oduvijek imao nemali broj vjernih poklonika, čak i u Hrvatskoj, naklonjenoj njemačkim limuzinama. Honda je u međuvremenu lansirala novi Accord, koji je sad na domaće japansko tržište stigao s prepoznatljivim izgledom, ali i novim tehnologijama. 

Vizualno identičan kao američka izvedba, novi Accord se distancira pogonom. Japanci mogu birati samo e:HEV izvedbu, što znači da se radi o samopunjivom hibridu. Kombinira 2.0 benzinca, dva elektromotora i CVT mjenjač. Tehnički podaci nisu poznati, ali je dobro znati da jednako motorizirani Civic ima 184 KS i 315 Nm. 

 

Drugi zanimljiv detalj je prilagodljivi zakretni prekidač  na središnjoj konzoli koji mijenja tradicionalne kontrole. Honda ga zove “Experience Selection Dial”, a već ga nudi i na kineskoj inačici modela. Njime se mogu kontrolirati audiosustav, klimatizacija, rasvjeta i sl. postavke.

Spomenimo i 12.3-inčni zaslon infotainmenta s “Google Built-in” tehnologijom te Honda Sensing 360 ADAS sustav asistencije sa sigurnosnog aspekta.

Prve isporuke modela očekuju se početkom iduće godine. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.