Toyotin obožavatelj kupio 24 Land Cruisera u rekordnom roku

Foto: Instagram

OSTVARIO je svoje snove.

Land Cruiser kao jedan od najpopularnijih i najcjenjenijih terenaca ima nepreglednu sljedbu poklonika. I pritom uopće nije bitno koju generaciju vozite jer Land Cruiser je bio i ostao dosljedan originalnoj ideji pouzdanog i nezaustavljivog vozila. 
Ako ste pak neodlučni u izboru, a novac ne predstavlja problem, možete ih pokušati sve skupiti. Tako vjerojatno razmišlja Chad Nasir koji je u rekordnom roku od 15 mjeseci kupio čak 24 Toyote Land Cruiser. 

Nasir je libijskog porijekla, a njegova opčinjenost ovim Toyotama vraća ga u djetinjstvo. U to vrijeme živio je u Libiji, gdje je Land Cruiser bio pravi statusni simbol, koji su mnogi sanjali. Nasir je odlučio da će dolaskom u Ameriku, kad mu financije to dopuste, ispuniti taj san.

 

To se i dogodilo, a njegova tvrtka Midnight Protective Films posluje dovoljno dobro da je mogao krenuti u stvaranje tematske kolekcije posvećene slavnom terencu. Nasir je za Road & Track objasnio kako je gotovo sve Toyote pomno birao i uvezao sa Srednjeg istoka. Sve imaju upravljač na lijevoj strani, a opremljene su ručnim mjenjačem. 

Prva dva Land Cruisera, godišta 2013. i 2015., kupio je na domaćem američkom tržištu. A onda je krenuo u potragu za starijim serijama 70 i 80 i pritom se bazirao na azijsko tržište. Posljednjih 15 mjeseci kupovao je ritmom do dva primjerka mjesečno.

 

Pojedini primjerci imaju iza sebe i više od 320.000 km, a i danas služe za svakodnevnu vožnju. Očuvaniji primjerci, s do 100.000 km, voze se samo u posebnim prilikama.

"Svaki kupljeni Land Cruiser ima malu kilometražu", kaže Nasir. "Onaj s najvišim ima 290.000 km, ali je još uvijek super uredan, 1997. godište."

Trenutno je u postupku kupovine još tri primjerka. Jedan je našao u Kataru, jedan u Jemenu, a jedan je zakapario u Omanu. Svi oni će uskoro put Michigana, gdje će biti pohranjeni u Nasirovoj nemaloj garaži. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.