Tokyo Motor Show: Suzuki je spreman

PREMDA će ovogodišnje izdanje biti osjetno skromnije nego što smo navikli, u Tokyo Motor Show će ipak imati što ponuditi. Mazda i Suzuki su već izašli u javnost s prvim najavama noviteta, a prate ga i ostale, prvenstveno domaće tvrtke.

Jedna od glavnih novosti tokijskog salona, kad je Suzuki u pitanju, svakako je premijera plug-in hibrida na osnovi popularnog Swifta. Detaljni podaci o pogonskom sklopu još su uvijek nepoznati, a službeno priopćenje spominje tek koncepciju benzinskog motora manje zapremine u kombinaciji sa elektromotorom i setom Li-Ion baterija.

Automobil vozi isključivo na struju, dok benzinski motor služi za pokretanje generatora. Za punjenje je dovoljna i kućna utičnica, ali je nepoznato potrebno vrijeme da bi se baterije napunile.

Automobil se vizualno tek neznatno razlikuje od izvornika. Blage modifikacije podrazumijevaju svjetla i aluminijske naplatke. Iznutra nešto opsežnije promjene, unikatna izrada s naglaskom na primjenu lakih materijala.

Izložbeni prostor sa središnjom temom "Mali automobili za veliku budućnost" donosi i novi Alto. Blizanac Nissanovog modela Pixo prikazanog prošle godine u Parizu donosi tek estetske novosti usuglašene sa Suzukijevim dizajnerskim izrazom. Zasad je nepoznato na kojim će se tržištima ponuditi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.