Stiže nova američka zvijer - superauto za mase koji može konkurirati Porscheu

Screenshot: YouTube

CHEVROLET je napokon i službeno predstavio svoj novi model Corvette Stingray za 2020. godinu.

Jedan od najiščekivanijih modela godine, novi C8 je otkriće jer se radi o prvoj Corvetti koja je usvojila dizajn s motorom smještenim u sredinu. Ova odluka je desetljećima u nastajanju te je tako napokon ispunjen san Zore Arkus-Duntova, slavnog automobilskog inženjera koji je svojedobno uvelike unaprijedio ne samo dotični model već i cijeli Chevrolet. 

Odiše sportskim stilom

Izgleda kao što se i očekivalo. Corvette ima agresivnu prednju masku s trokutastim umetkom koji je okružen velikim usisnicima zraka. Ispod se nalazi mali spojler, a iznad su vitka prednja svjetla. Stražnji prozor omogućuje pogled na pogonski stroj.

Iznad prozora se nalazi kamera koja šalje sliku na digitalni središnji zaslon. Interijer također odiše sportskim duhom, pa tako ima novu središnju konzolu s nizom prekidača te komandama mjenjača i izbornikom infotainmenta. 

Cijena - 60.000 dolara

Snaga dolazi od novog, 6.2-litarskog LT2 V8 motora postavljenog u sredini, koji daje maksimalnih 497 KS i 630 Nm okretnog momenta. Corvette ipak neće biti ponuđen s ručnim mjenjačem. Umjesto toga, bit će uparen s automatskim mjenjačem s osam brzina i pogonom na stražnje kotače.

Iako sve performanse još nisu poznate, zna se da će automobil moći ubrzati do 96 km/h za manje od tri sekunde.

Proizvodnja kreće krajem godine, a očekuje se da će cijena biti oko 60.000 dolara u startu.Više je to od prethodnika, ali ovo je sada pravi supersportaš za mase kojem uzevši cijenu u obzir ne može parirati niti jefan europski rival.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.