Šok na vrhu: Ovo je najprodavaniji auto u Europi

Foto: Tesla, JATO Dynamics

U RUJNU je prvi put u povijesti zabilježeno da je najprodavaniji automobil na europskom tržištu bio električni, i to još porijeklom iz Amerike. 

Pogađate, u pitanju je Tesla Model Y, koji se s Teslom Model 3 proizvodi i u berlinskoj gigatvornici. I dok je hype oko Modela 3 malo splasnuo, crossoverski Model Y je osvojio europska srca. Prodaja je u rujnu skočila na čak 29.367 prodanih primjeraka. Skok je to od nevjerojatnih 226 posto, što konkurencija ne može pratiti, piše Reuters.

Inače, Model Y je ove godine dosegao proizvodnju od 879.346 primjeraka, što je vrlo blizu cjelokupnog prošlogodišnjeg rezultata od 906.032 primjerka. 

Na drugom mjestu ljestvice prodaje nalazi se Peugeot 208 s 19.601 prodanim primjerkom i rastom od 41.2 posto, dok je odlično treće mjesto pripalo Daciji Sandero s 17.733 prodana primjerka koja je zabilježila pad od 2 posto. 

Ovdje svakako valja spomenuti i Škodu Octaviju na četvrtom mjestu, s drugim najvećim skokom i najboljom pozicijom još od srpnja 2020. godine. Prodaja modela bilježi rast od 197 posto pa prodajom od 17.226 primjeraka stoji uz bok Daciji. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.