Sljedeći Ferrari 599 na testiranju

TESTNI prototip fotografiran prije nekoliko dana u blizini Ferrarijevog sjedišta u Maranellu je navodno sljedeća generacija modela 599.

Radi se o modelu koji će vjerojatno biti najsnažniji cestovni model u povijesti propetog konjića. Očekuje se kako će ga pokretati motor snage oko 700 KS.

Neimenovani izvor iz Ferrarija je novitet opisao riječima: "Vidjeli ste kakav smo iskorak napravili od 430 do 458, od 612 do FF, pa isti veliki korak naprijed želimo ostvariti s novim 599".

Ovaj će automobil pokretati sljedeća generacija 6,3-litrenog V12 motora s izravnim ubrizgavanjem koji se nalazi u FF-u u kojemu razvija 660 KS. Skok na 700 KS uistinu ne bi trebao biti nikakav problem, pogotovo što isti u modelu FXX Evoluzione razvija 860 KS. Dodajmo i kako bi novitet trebao zadržati pogon na stražnje kotače.

Nova konstrukcijska rješenja bi trebala doprinijeti i značajnijem smanjivanju mase, a u istom će smjeru ići i primjena lakših materijala. No, ne treba očekivati kako će šasija biti izrađena od ugljičnih vlakana. Tim su putem krenuli Lamborghini i McLaren, a u Ferrariju pak smatraju kako aluminij još uvijek nije rekao svoju zadnju riječ.

Točno vrijeme dolaska ovog automobila na tržište i cijena još uvijek nisu poznati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.