Skupocjeni BMW i4 razočarao na crash testu, evo kako su prošli ostali noviteti

Foto: EuroNCAP

ELEKTRIČNI BMW i4 debitirao je prošle godine, a sada je stigao i na prve testove pri EuroNCAP-u.

Krovna organizacija po pitanju sigurnosti u prometu na europskim cestama, EuroNCAP, objavila je novi krug testova za automobilske novitete, točnije njih sedam. Među njima se posebno istaknula upravo bavarska električna limuzina, koja je ostvarila rezultat ispod očekivanja. 

Pet zvjezdica danas nije lako osvojiti i to su na svojoj koži iskusili u BMW-u. Njihov i4 nije mogao dalje od četiri zvjezdice. Naravno, to ne znači da je nesiguran, pa su tako po pitanju pasivne sigurnosti za zaštitu djece putnika starosti 6 i 10 godina dobili maksimalne ocjene. 

Problem su sigurnosni sustavi i sustavi asistencije, pa je tako u poglavlju Safety Assist automobil dobio tek 64%, a u kategoriji Vulnerable Road Users (ranjiviji sudionici u prometu) neznatno boljih 71%. EuroNCAP naglašava da automobil koristi iste senzore kao i BMW serije 3, koji su testirali još 2019. godine. Testirane su obje verzije, sa stražnjim i pogonom na sve kotače, a ocijene su iste. 

>> Rezultate za BMW i4 možete vidjeti ovdje

Osim BMW-a i4, na test su stigli još Alfa Romeo Tonale, Kia Sportage, Cupra Born i Mercedes T klase i svi su dobili maksimalnih pet zvjezdica. Testu je pristupio i jedan od najmanjih crossovera, Toyota Aygo X, koji je poput BMW-a osvojio tek četiri zvjezdice. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.