Seat: Povratak Toleda

ČETVRTA generacija seatovog Toleda je iza ugla i na ovogodišnjem ženevskom auto salonu će ju najaviti studija. Više je nego jasno kako je gotovo identična konačnoj produkcijskoj izvedbi koja se na tržištu očekuje u drugoj polovici godine.

Novi će se Toledo u ponudi smjestiti između Leona i Exea, a limuzinskom karoserijom će se značajno udaljiti od treće, svojevrsne MPV generacije. Također, primjetne su određene sličnosti sa Škodinim MissionL konceptom, što i nije iznenađenje s obzirom kako je riječ o bliskim rođacima unutar VW obitelji.

Sam dizajn je daljnja evolucija kućnog izričaja, no ovdje u nešto ozbiljnijem tonu s obzirom da i cilja na takvu klijentelu. Novi će model biti dugačak 4.480, dakle 165 mm dulji od Leaona, dok će međuosovinski razmak iznositi 2.600 mm.

U njegovu će se unutrašnjost moći smjestiti petoro putnika, a zapremina prtljažnog prostora iznosi više od 500 l. Time bi Toledo trebao biti vrlo praktična limuzina s dobrim odnosom uloženog i dobivenog. Više o automobilu ćemo znati nakon ženevske premijere.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.