Saab 9-3 za veliki povratak?

Ako Saab preživi trenutnu veliku financijsku krizu i bude prodan nekom financijski snažnom kupcu koji može podržati razvoj novih automobila, švedska marka bi se mogla vratiti u igru konkurentnim proizvodima.

Jedan od najvažnijih modela kojeg Šveđani planiraju ponuditi je konkurent BMW-ovoj seriji 3 i ostalim sličnim automobilima. Riječ je o novoj generaciji modela 9-3 čiji bi dizajn trebao inspiraciju vući iz slavne Saabove prošlosti. Time bi se značajno izdvojio od ostatka tržišta privukao kupce koji žele "drugačiji" automobil.

Određeni će utjecaj svakako izvršiti i konceptni PhoeniX s ovogodišnjeg ženevskog auto salona. Dinamično, sportski i retro će biti glavne odrednice ove kupeovske limuzine s petorim vratima. U konačnici bi se na tržištu trebale pojaviti karavanska i cabrio izvedba.

Jedna od glavnih značajki bogate opreme bi trebao biti napredni IQon infotainment sustav, koji će se koristiti Android operativnim sustavom.

Novitet će se temeljiti na novoj platformi, koju je Saab razvio neovisno od prijašnjeg vlasnika General Motorsa, a koja će omogućiti ugradnju pogona na prednje te na sva četiri kotača. Motorizaciju će činiti turbo motori upareni s ručnim i automatskim mjenjačima. Jedan od motora bi trebao biti i 1,6-litreni turbo kojega bi u Saabu "posudili" iz BMW-ove ponude.

Novi Saab 9-3 bi se na tržištu trebao pojaviti krajem sljedeće godine, a novu će modelsku ponudu kasnije obogatiti i 9-1, konkurent Miniju, te veći SUV 9-7.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.