PSA i Toyota predstavljaju nove dostavne modele

Foto: PSA/Toyota
 
PSA Peugeot Citroën i Toyota Motor Europe (TME) predstavili su nove modele u gospodarskom segmentu čime nastavljaju suradnju započetu sporazumom iz 2012.g.
 
Citroën Spacetourer, Peugeot Traveller i Toyota Proace bit će dostupni u izvedbi kombija za privatne svrhe i izvedbi minibusa za poslovne svrhe. Tri nova vozila, koja će biti puštena u prodaju u prvoj polovini 2016., bit će predstavljena na predstojećem salonu automobila u Ženevi u ožujku 2016. Modeli imaju jednake tehničke karakteristike, motore i opremu te se razlikuju samo dizajnerskim stilom svake marke.
 
 
Podsjetimo, Toyota Proace se od 2013. temelji na modelima trenutačne generacije Peugeot Expert i Citroën Jumpy. U sporazumu potpisanom 2012. predviđen je zajednički razvoj automobila nove generacije te nastavak suradnje i nakon 2020.g.
 
Cilj suradnje za obje grupe bio je ponuditi konkurentan proizvod u segmentu lakih gospodarskih vozila srednje veličine, minibusa i kombija optimizacijom troškova razvoja i proizvodnje. Automobili su proizvedeni u tvornici grupe PSA Peugeot Citroën Sevelnord u gradu Valenciennes u Francuskoj. 
Toyota Motor Europe sudjelovala je u troškovima razvoja i industrijskim ulaganjima za ta nova vozila. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.