Procurile skice E klase Cabrio

NA PRILOŽENIM se slikama mogu vidjeti navodno službene skice novog Mercedesovog kabrioleta koje su prijavljene u europski patentni ured, no iz njega su očito pronašle svoj put do internetskih bespuća.

Mercedes će dodatno proširiti karoserijsku ponudu modela E klase, koja bi uskoro trebala dobiti svog četvrtog člana. Drugim riječima, nakon limuzine, karavana i coupea kupci će od sredine sljedeće godine moći izabrati i kabriolet.

Mercedes se u ovom slučaju odlučio za platneni krov kao što je slučaj i s Audijem A5, no ne i od konkurencije iz BMW-a i Volva. Novi će stuttgartski cabrio imati četiri sjedeća mjesta, no tek će se kasnije znati na kakav komfor putnici straga mogu računati.

Posebnost čini manji deflektor vjetra na vrhu vjetrobranskog stakla. Vjeruje se kako je isti zadužen za smanjivanje udara vjetra u putnički prostor, posebice na stražnju klupu. Također, isti donosi povećanje ukupne aerodinamičnosti automobila dižući strujanje vjetra iznad putničkog prostora. Isto će u konačnici rezultirati i smanjenjem buke.

Motorizacija će biti preuzeta iz Coupea, dakle radit će se o 4, 6 i 8-cilindarskim benzinskim i dizelskim motorima, a vrh ponude će činiti model pokretan 5,5-litrenim V8 snage 388 KS. Također, u ponudi se očekuje 7-stupanjski automatski mjenjač. AMG verzija se ne očekuje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.