Prestižni Citroënov model sada je stigao u Hrvatsku

Foto: Citroen

SUV manija je odavno zahvatila i francuske marke pa se nakon Peugeota, i Citroën odvažio osvježiti gamu podignutim modelom iz Aircross linije.

Novitet nosi oznaku C5, a to znači da će se u gami pozicionirati na sam vrh kao perjanica marke i prestižni model tehnološki nastrojenog brenda. Za kupce to znači da će dobiti atraktivnu crossover formu iza koje se nalazi ugodna, prostrana i jednako rafinirana kabina, a ispod poklopca ekološki pročišćena motorizacija spremna primiti hibridne tehnologije.

U brojkama to znači da će Citroën pokušati svoj novitet proglasiti tehnološki najnaprednijim i najudobnijim SUV-om u klasi tako što će već u najavi naglasiti baznih 580 litara prtljažnika s jedne (do 720 l), ali i 20 različitih sustava asistencije, uključujući i sustav autonomne vožnje druge razine s druge strane.

C5 se u Aircross izdanju rastegnuo na 4,5 metara dužine, a osim standardne ikonografije double chevrona koja uključuje atraktivne svjetlosne sklopove i Airbump dodatke, nudi i 30 kombinacija personalizacije vanjštine. Istim smjerom ide i kabina s dominantnim 8“ tabletom, digitalnim kokpitom i kvalitetnim materijalima. Za odgovarajući komfor brinu se i optimizirana zvučna izolacija, udobna masažna sjedala te ogromne staklene površine, uključujući panoramski krovni otvor. U Citroënu su posebno ponosni na udobnost vožnje, ovdje ostvarenu pomoću ovjesa s progresivnim hidrauličnim graničnicima koji prigušuju vertikalne oscilacije automobila na neravnoj podlozi.

C5 Aircross se proizvodi u tvornici Rennes La Janaisu, a 2020. godine će prvi u gami dobiti i plug-in hibridnu izvedbu. Do tada je na raspolaganju paleta motora u rasponu snage od 130 do 180 KS, ali i novi automatski mjenjač s osam stupnjeva prijenosa.

Prodaja u Hrvatskoj kreće idućeg mjeseca, a uključivat će tri razine opreme: Live, Feel i Shine. Poznate su i cijene, pa tako ponuda kreće od 179.900 kn koliko stoji model s osnovnom opremom i 130 KS snažnim benzincem. Dizelski panda je jednako snažan i ima cijenu od 195.900 kn. Dobra vijest je da svi kupci dobivaju produljeno jamstvo (5 godina/100.000 km), a fizičke osobe i male tvrtke na poklon dobivaju i policu automobilske odgovornosti te kasko bon od 500 kn. Pravne osobe pak uz Citroën Financiranje Plus na poklon dobivaju ugovor o kompletnom održavanju 5 godina/100 000 km bez dodatnih troškova.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.