Predstavljen Ferrari Superamerica 45

TALIJANSKI proizvođač sportskih automobila je predstavio svoje novi tzv. one-off projekt. Riječ je o modelu Superamerica 45 koji je proizveden, i ostat će proizveden, samo u jednom primjerku po narudžbi jednog američkog naručitelja. Javna premijera će biti održana za koji dan u sklopu Villa d’Este Concours na talijanskom jezeru Como.

Ferrari za sada nije objavio detaljne tehničke podatke, no riječ je o automobilu koji kombinira karakteristike modela SA Aperta, ekstremnije open-top verzije trenutnog 599, i 575M Superamerica.

Također, tu je i jednodijelni rotacijski krov, no u ovom slučaju isti je proizveden od ugljičnih vlakana, a kod 575M Superamerica upotrijebljeno je staklo. Ovaj se krov sklapa ispod stražnjeg poklopca koji je također proizveden od ugljičnih vlakana te je riječ o vrlo jednostavnom rješenju kojim se značajno "štedi" na masi.

Od jedinstvenih elemenata na modelu još možemo spomenuti Blu Antille plavu boju, nekoliko promjena prednjeg i stražnjeg kraja, aluminijske A stupove, retrovizore te ručice vrata. Također, tu su za ovaj automobil posebno osmišljeni lakometalni naplatci (dijelom u boji vozila) te crni spliter i stražnji difuzor.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.