Porsche je kupio većinski udio u Rimčevom Greypu

Foto: Porsche/Greyp

PORSCHE je danas objavio da je kupio većinski udio u tvrtki Greyp Bikes. 

Vijest je potvrdio i Mate Rimac zaključivši kako se, najkraće rečeno, trud isplatio:

"Uvijek sam vjerovao da Greyp ima potencijal biti iznimno uspješna tvrtka svjetske klase i jedan od lidera u industriji. Super sam ponosan na Greyp tim, na čelu s Krešimirom Hledeom, i na ono što su izgradili u zadnjih 7 godina. Tim od 100 ljudi nedvojbeno je stvorio najpovezanije i tehnološki najnaprednije e-bicikle na tržištu, pokrenuo serijsku proizvodnju u Svetoj Nedelji i isporučio tisuće bicikala diljem svijeta. Istovremeno, Greyp je bio u sjeni Rimca i nikada nije mogao procvjetati svojim punim potencijalom. Sada započinjemo uzbudljivo novo poglavlje u povijesti tvrtke s Porscheom koji kupuje većinski udio u Greypu“, objavio je Mate Rimac na svojim stranicama. 

Podsjetimo, Porsche Ventures je i do sada imao 10-postotni udio u tvrtki, i to od 2018. godine, odnosno otkad je odlučio investirati i u Rimac Automobile. Sad je odlučio iskoristiti svoje pravo prvootkupa te se preuzimanje očekuje do kraja godine. Manjinski vlasnici ostaju osnivači tvrtke i Mate Rimac, objavili su iz Porschea. 

"Porsche je pionir u održivoj mobilnosti i konstantno vozi naprijed svoju strategiju e-mobilnosti“, rekao je Lutz Meschke, šef financija i potpredsjednik uprave Porschea. "Naše aktivnosti u sektoru e-bicikala naglašavaju našu dosljednost. Porsche je godinama vodeći ponuđač plug-in hibrida, 2019. lansirali smo prvi potpuno električni Porsche, Taycan, a prošle godine svako treće isporučeno vozilo bilo je opremljeno električnim motorom. Naš je ambiciozni cilj biti CO2 neutralni u cijelom lancu do 2030. godine", rekao je Meschke.

Porsche je ove godine proširio i svoj asortiman bicikala modelima eBike Sport i eBike Cross, a oba su gotovo u potpunosti rasprodana. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.