Ovo su najpoželjniji novi auti, je li vaš među njima?

Foto: Audi, JD Power

I OVE godine u američkoj studiji poželjnosti novih automobila korejski premium je u samom vrhu, ali je za dlaku bolji samo jedan njemački brend.

Od prošlogodišnjeg pobjednika Genesisa poželjniji je tek Porsche (891 bod), dok je BMW izjednačen s 868 osvojenih bodova. Ovakav rezultat ne treba čuditi jer Porsche već godinama odlično kotira u Americi, a BMW je netom obnovio gamu, posebno u crossover ponudi.

Kako kažu rezultati studije APEAL (Automotive Performance, Execution and Layout) koju redovito provodi J. D. Power, prema ocjeni samih vlasnika najpoželjnija marka nakon 90 dana vlasništva je Porsche, i to prema 90 parametara razvrstanih u 10 kategorija. Drugoplasirani su, dakle, BMW i Genesis, a potom slijedi Audi s tek bodom manje. Top 5 zaokružuje Volvo. Luksuzne marke ovu godinu su okončale prosjekom od 853 boda, dva više no prošle godine.

U domeni konfekcije, odnosno velikoserijskih marki, najzadovoljniji su vlasnici Rama, Dodgea i Forda, a potom slijede Mini i Volkswagen. Prosječan rezultat tih brendova je 818, a sveukupan 823. Ono bitno je da su 22 od 32 marke popravile svoj dojam na vlasnike. Najmanje poželjnima nakon tri mjeseca vlasništva pokazali su se Mitsubishi, Buick i Subaru.

Gledano po modelima, apsolutni pobjednik je Audi A7. Od modela dostupnih kod nas najboljima su se pokazali Toyota Yaris u domeni malih automobila te BMW serije 2 (mali premium), Mini Cooper (kompaktni sportski auto), Mercedes C-klase (kompaktni premium), Audi A7 (limuzina srednje veličine) te Toyota Camry (auto srednje veličine). U domeni SUV-ova iskazali su se Mini Countryman, BMW X4 i Porsche Cayenne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.