Ovo se nije dogodilo u 38 godina dugoj povijesti Toyotinog klasika

Foto: Toyota

NE samo da je ovaj klasik još u prodaji nego ga je trenutno nemoguće kupiti.

Toyotin Land Crusier 70 je lansiran daleke 1984. godine, a uz nekoliko faza modernizacije, zadržao se do današnjih dana u proizvodnji. Time je stao uz bok još starijoj Ladi Nivi kao jedan od najdugovječnijih terenaca na tržištu.

Vjerovali ili ne, Toyota je u Australiji bila prisiljena zaustaviti primanje narudžbi jer jednostavno ne može zadovoljiti apetite tržišta. "Na raspoloživu opskrbu utječu stalni prekidi proizvodnje s kojima se suočava globalna automobilska industrija. Istovremeno, model je u Australiji dosegnuo povijesno visoke rezultate", poručili su iz Toyote.

Klasik je to koji ne treba posebno predstavljati. Dovoljno je reći da je to radno vozilo koje ne razočarava, pouzdan suputnik spreman trpjeti višegodišnje torture. Upravo zato ga mnogi vole, a posebno je omiljen u Australiji, gdje ga je usprkos relativno visokoj cijeni snašla sudbina najnovijeg i najmodernijeg Land Cruisera, serije 300.

Land Cruiser 70 proizvodi se u Japanu i još uvijek je jedan od najprofitabilnijih modela. Podsjetimo, ovaj model pokreće 4.5 V8 dizelaš s 205 KS i 430 Nm u kombinaciji s pet-stupanjskim ručnim mjenjačem i pogonom na sve kotače. Početna cijena je oko 60.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.