Opel ima novi model, izgleda odlično

Foto: Opel

OPEL Mokka je u sedam godina proizvodnje dosegao gotovo milijun prodanih primjeraka, a sada dobiva novo i izuzetno izdanje.

Druga generacija je tu i izgleda odlično. Mokka je i prvi model s Opelovim novim prednjim dijelom nazvan Opel vizirom. Prostirući se cijelim prednjim dijelom vozila ispod poklopca motora, Opel vizir je modul koji vodoravno uokviruje značajke kao što su LED svjetla između kojih se ponosno ističe legendarna Opelova munja.

Opel konačno ima originalan model, a konkurentnost će mu donijeti i nova CMP platforma koju dijeli s PSA ljepotanima, Citroenom C3 Aircross i Peugeotom 2008. Prevedeno to znači kako je model kraći od prethodnika, ali uz veći trag kotača i čak 30% veću torzijsku čvrstoću. Konačno, pala je i masa, i to za 120 kg.U Opelu kažu kako manji gabariti ne znače manu ponudu prostora i tu tvrdnju potkrepljuju podatkom o kapacitetu prtljažnika od 350 litara.

Opel u pokušaju da bude oku ugodan ide korak dalje i dvobojnu karoseriju spušta s krova na poklopac motora. Tu su i atraktivna LED svjetla te veliki naplatci. Novi potpis i iznutra, gdje je digitalizacija osvojila veći dio kokpita.

Ponuda motora zasad nije poznata, ali ne bi trebala donositi iznenađenja u odnosu na francusku braću. Isto vrijedi i za električnu izvedbu sa 136 KS snažnim elektromotorom i baterijom od 50 kWh.

Cijena zasad nije poznata, a prve primjerke na hrvatskim cestama valja očekivati početkom iduće godine. 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.