Novi Seat Toledo

NAKON što su proteklog tjedna u javnost „procurile“ fotografije nove generacije španjolske limuzine, Seat je sada i službeno predstavio novi Toledo koji će se u ponudi smjestiti između kompaktnog Leona i većeg Exea.

U skladu s očekivanjima i ranije spomenutim fotografijama nova generacija Toleda je gotovo identična najavnoj studiji predstavljenoj ovog proljeća na ženevskom auto salonu. U skladu s VW-ovom politikom Toledo će dijeliti veliki broj svojih komponenti, uključujući platformu i motorizaciju, s drugim članovima grupacije. Trenutno najbliži srodnik mu je Škoda Rapid.

Novi je Toledo dugačak 4,48 m, dok međuosovinski razmak iznosi 2.602 mm, dakle 80 mm više od prethodne generacije. Nadalje, novi će Toledo imati peta vrata što će olakšati utovar prtljage u prtljažnik zapremine 500 l.

Ponudu motora će isprva činiti benzinski 1.2 TSI snage 75 KS (55 kW) i 1.4 TSI 122 KS (90 kW) te dizelski 1.6 TDI snage 105 PS (77 kW). Za sada je još najavljen i dolazak dizelske inačice snage 90 KS (66 kW). Pored ručnog mjenjača sa 6-stupnjeva prijenosa u ponudi će se nalaziti i opcijski 7-stupanjski DSG mjenjač s dvije spojke.

Prve isporuke kreću u Španjolskoj u studenom ove godine. Dolazak ovog modela na naše tržište se očekuje početkom iduće godine. U svakom slučaju u Seatu obećavaju odličan omjer plaćenog i dobivenog, pa možemo očekivati i konkurentu cijenu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.