Novi Genesis je veći čak i od Maybacha

 Foto: Hyundai/Genesis

KOREJSKI luksuzni brand predstavio je produljenu izvedbu svog najprestižnijeg modela. 
 
Genesis G90 u Koreji je komercijaliziran pod imenom EQ900, pa od tuda i ime nove izvedbe – EQ 900L. Radi se o produljenoj izvedbi koja je dobila masivniji B nosač i osjetno veća stražnja bočna vrata. Porast duljine je čak 29 cm, čime je ova prestižna limuzina dulja čak i od Maybacha, i to četiri centimetra.
 
Dodatni centimetri su poslovično posvećeni putnicima na stražnjim sjedalima, koji sada doista uživaju u apsolutnom luksuzu. Osim što su dvije komforne fotelje presvučene kožom i podesive u svim smjerovima električnim putem, putnicima se nudi cjelokupna multimedija. Tu su i nebrojene mogućnosti podešavanja parametara okoline, kako po pitanju svjetla i temperature, tako i kada je u pitanju mogućnost masaže. Ako ne dotaknu kožu, prsti putnika će dotaći plemenito drvo ili pak glatku površinu lakiranu u crnu boja. 
 
 
Dostojan prestiža je i pogon, odnosno 5.0 Tau V8 motor, najbolje što Hyundai može ponuditi. Preko 425 KS snage sasvim je dovoljno za ugodno krstarenje do odredišta. 
 
A ako se pitate koja je cijena, tu slijedi najveće iznenađenje. Hyundai, odnosno Genesis, će ovo reprezentativno izdanje prodavati po cijeni od oko 120.000 EUR, što je za bar trećinu jeftinije od renomiranih rivala. 
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.