Novi Ferrarijev GT za ženevski debi

FERRARI će na sljedećem ženevskom auto salonu predstaviti nasljednika modela 599 GTB. Automobil će pokretati 6,3-litreni V12 motor snage oko 700 KS uparen s novim mjenjačem.

Testni prototipi novog modela, kodnog imena F152, su već više puta zamijećeni u blizini Ferrarijeve baze u Maranellu. Nagađa se kako će ga karakterizirati manja masa za postizanje boljih performansi i veće agilnosti, a svemu valja pridodati i  pedesetak KS više od izvedbe koja je ugrađena u FF, odnosno 90 KS više od prethodnika. Ukratko, bit će to najsnažniji "propetim konjićem" na tržištu.

Za razliku od spomenutog FF-a ovaj model neće imati pogon na sva četiri, već samo na stražnje kotače, a snaga i okretni moment će se isporučivati putem FF-ovog 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke s F1 elektroničkim diferencijalom.

Nova će šasija biti proizvedena od različitih lakih materijala i legura, a posebno se ističe upotreba aluminija. Sve u svemu to će rezultirati manjom masom, a uz veću snagu i okretni moment performanse će mu biti slične one Lamborghinijevom Aventadoru. Najveća brzina od oko 350 km/h i ubrzanje do 100 km/h za oko 3,2 sekunde trenutno se spominju kao ostvarive.

S dizajnerske strane ne treba očekivati veće izmjene. Radit će se o evoluciji izgleda trenutnog modela uz utjecaje modela FF i 458. Prodaja novog modela će započeti krajem iduće godine, a cijena će se kretati oko 260.000 eura.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.