Nove informacije o Ferrarijevom SUV modelu

Foto: Kleber Silva/Behance.net

NEMA sumnje, Ferrari kreće u borbu za prevlast s rivalima poput Lamborghinijevog Urusa, ali i netom predstavljenog Aston Martina DBX. 

Kao što je poznato, prvi povišeni Ferrari će se zvati Purosangue, a sada se doznaje kako bi premijeru trebao imati 2021. godine. Kako javlja AutoExpress, koji je razgovarao s Michaelom Lietersom, tehničkim direktorom kompanije, novi će SUV mehaniku dijeliti s netom lansiranom Romom. 

"U osnovi, imat ćemo dvije arhitekture, onu s motorom sprijeda i onu sa straga postavljenim motorom. Modularnost je to, posebno na arhitekturi sa sprijeda postavljenim motorom, pa moramo pretpostaviti brojne modele. Imamo 2+2, 4+, a mislimo i na Purosangue", rekao je Lieters.

Podsjetimo, nova arhitektura može primiti sve, od V6 do V12 motora, a spremna je i za ugradnju hibridnih pogona. Očekuje se da će potonje rješenje biti slučaj na modelu Purosangue. V12 motor će ostati rezerviran za hipersportske modele, a u tom slučaju ne treba računati na teške hibridne izvedbe. Stoga novu generaciju hipersportaša sa 6.5 V12 motorom treba očekivati već 2022. godine, kažu iz tvrtke.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.